Objevte s námi kouzlo asijské kuchyně

Jasmínová rýže a kokosové mléko jsou spolu se zeleninou častými a oblíbenými ingrediencemi asijské kuchyně. Obě tyto ingredience v bio kvalitě, jasmínovou rýži a kokosové mléko, najdete v naší nabídce.  Připravte si s námi některá jídla asijské kuchyně.

Naše produkty se vám budou hodit nejen jako spotřebitelům. Oceníte je i pokud podnikáte v gastronomii.

Polévka je základ i v asijské kuchyni

Polévky jsou nedílnou součástí nejen našeho jídelníčku. Některé polévky se podávají jako samostatné jídlo. Velký význam mají také v asijské kuchyni. Vyzkoušejte asijskou čočkovou polévku s kokosovým mlékem. Na přípravu čtyř porcí této polévky budete potřebovat jednu cibuli, dvě mrkve, dvě polévkové lžíce oleje, nejlépe olivového, jeden stroužek česneku, 30 g zázvoru, 400 ml zeleninového vývaru (nejlépe z kořenové zeleniny, který si připravíte doma), 250 g červené čočky, 400 ml kokosového mléka, sůl, pepř, kari, šťáva z citronu a koriandr.

Propláchněte čočku, mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Zelninu vložte na pánev a opékejte na rozehřátém oleji až do vzniku soté. Přidejte kari, trochu vývaru a kokosové mléko. Po přivedení k varu přisypte propláchnutou čočku a duste asi 15 minut pod pokličkou. Potom dle potřeby nařeďte zeleninovým vývarem a vařte několik minut. Přidejte sůl, pepř a šťávu z citronu. Na talíři nebo v misce posypte kari a lístky koriandru

Kokosové mléko v bio kvalitě si můžete objednat zde

https://www.kimgroup.cz/potraviny-a-drogerie/kokosove-mleko-1000ml/

Hlavní jídlo – v hlavní roli jasmínová rýže

Asijská jídla jsou rozmanitá, jedno však mají společné – hlavní roli hraje rýže a zelenina. Asiaté znají několik druhů rýže, velmi oblíbená je u nich bílá a hnědá jasmínová rýže.

Thajská kuchyně má kromě rýže a zeleniny v oblibě kokosové mléko. Na přípravu čtyř porcí krůtích prsíček v kokosové omáčce budete potřebovat 200 ml drůbežího vývaru (ideálně připraveného doma), 1 pórek, 2 lžičky kari, ½ kg krůtích prsou, 1 chilli papričku, 2 červené papriky (mohou být i kapie), 400 ml kokosového mléka, 3 polévkové lžíce oleje, pepř, sůl.

Krůtí prsa omyjte, odblaňte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte. Pórek nakrájejte na kolečka, papriku na nudličku a chilli papričku, zbavenou jadřince a jadérek, na proužky. Zeleninu vložte na rozpálenou pánev s trochou oleje a zhruba 5 minut orestujte.  Potom vše přendejte do mísy. Na pánev přilijte olej a opékejte krůtí prsa. Po 5 minutách přidejte kari, zeleninu, pepř, sůl, kokosové mléko a drůbeží vývar. Přikryjte pokličkou a duste zhruba 5 minut. Podávejte s bílou nebo hnědou jasmínovou rýží.

Na kvalitě záleží, z kvalitních surovin je jídlo chutnější. U nás najdete skvělý poměr vysoké kvality a příznivé ceny. Jasmínovou rýži a kokosové mléko, vše v bio kvalitě, najdete v naší pestré nabídce.

https://www.kimgroup.cz/potraviny-a-drogerie/kokosove-mleko-1000ml/

https://www.kimgroup.cz/prislusenstvi/bio-jasminova-ryze-bila-1-000-g/

https://www.kimgroup.cz/prislusenstvi/bio-jasminova-ryze-hneda-1-000-g/

Asijská kuchyně ráda kombinuje rýži s luštěninami, které nahrazují maso. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží. Na přípravu čtyř porcí budete potřebovat 200 g bílé nebo hnědé jasmínové rýže, 1 červenou cibuli, olivový olej, kmín, 800 g cizrny, 400 g sekaných rajčat, 200 ml kokosového mléka, 2 stroužky česneku, 4 hrsti rukoly a špenátových listů, sůl. Cizrnu namočte večer do vody, aby změkla.  

Uvařte rýži a v jiném hrnci uvařte předem namočenou cizrnu, přičemž slijte starou vodu a nahraďte jí novou. Když je cizrna a rýže téměř uvařená, oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli a zpěňte ji na lžíci oleje. Přidejte kmín a minutu restujte. Přidejte uvařenou cizrnu, rajčata, kokosové mléko a nadrcený česnek. Důkladně promíchejte a vařte několik minut. Osolte a podávejte s hnědou nebo bílou jasmínovou rýží.

Jídlo připravené z kvalitních surovin je chutnější. U nás najdete skvělý poměr vysoké kvality a příznivé ceny. Jasmínovou rýži a kokosové mléko, vše v bio kvalitě, najdete v naší pestré nabídce.

https://www.kimgroup.cz/potraviny-a-drogerie/kokosove-mleko-1000ml/

https://www.kimgroup.cz/prislusenstvi/bio-jasminova-ryze-bila-1-000-g/

https://www.kimgroup.cz/prislusenstvi/bio-jasminova-ryze-hneda-1-000-g/

Sladká tečka

I sladkosti mohou být zdravé, pokud je připravíte z kvalitních surovin. Pochutnejte si na pudinku s chia semínky a pomerančem. Na přípravu čtyř porcí tohoto lahodného pudinku budete potřebovat 180 g chia semínek. 400 ml kokosového mléka, 2 polévkové lžíce kokosové vody bez příchuti, 2 polévkové lžíce javorového sirupu, 100 g kakaa, 1 pomeranč.

Polovinu chia semínek smíchejte s polovinou kokosového mléka, jednou polévkou lžící kokosové vody, jednou polévkovou lžící javorového sirupu a kakaem. Dno sklenic vyložte oloupaným a nakrájeným pomerančem. Zalijte ho směsí s kakaem a nechte asi 20 minut nabobtnat. Navrch přidejte nakrájený pomeranč. Zbylé suroviny smíchejte dohromady a nalijte na tmavý puding. Skleničky odložte na noc do ledničky. Druhý den je můžete ozdobit například kousky mandlí a kousky pomeranče.

https://www.kimgroup.cz/potraviny-a-drogerie/kokosove-mleko-1000ml/

https://www.kimgroup.cz/potraviny-a-drogerie/kokosova-voda-pure-330ml/