Zpět do obchodu

Registrace

Xiaomi Redmi Note 3 Pro: modelka ve vašich rukou

Xiaomi Redmi Note 3 Pro je mobil, který se mi zalíbil ještě dřív, než jsem ho vyndal z krabičky. Jeho záda jsou plochá jako břicho modelky, provokativně a zároveň elegantně působí jeho zaoblené hrany. Ty spolu s lehce vyšším profilem telefonu a lehce vyvýšeným rámečkem snižují pocit strachu z rozbití telefonu při jeho pádu. 

Jeho displej je na můj vkus se svými 5.5“ dostatečně velký. Příjemnou skutečností je podsvícení virtuálních tlačítek pod displejem, které v roce 2016 kupodivu nenajdeme u všech přístrojů. Nad displejem vidíme reproduktor a selfie foťák/kameru. Ty mají na dnešní dobu standardní rozlišení 5 Mpx. Dole na zádech má hlavní reproduktor (Proč na zádech? Když si pustím muziku, položím mobil na stůl a chci na něm dělat, hraje mi do stolu. Když jej při přehrávání držím v ruce, hraje hudba směrem ode mě… Dlužno podotknout, že tímto nešvarem troí i spousta dalších telefonů.), svítilnu/blesk, hlavní foťák s na dnešní dobu nadstandardními 16 Mpx a čtečku otisků prstů, která funguje na výbornou.

 Displej je krásně barevný, kromě jasu je možné nastavit i jeho kontrast a tři stupně teploty barev (teplé, přirozené a studené). Je velký 5.5“. Verze 5.1 Androidu, kterou dostal Redmi Note 3 do vínku, vypadá krásně a přehledně. Navíc oplývá slušnou pamětí 32 GB (ve skutečnosti něco přes 26, nesmíme zapomínat na velikost systému). První dojem? Jediným škraloupem je zatím umístění hlavního reproduktoru na zádech telefonu. Jenže pak se rozkoukáte a začnete vnímat i nedostatky. 

Tím největším je slot na SIM karty a paměťovku. Ten se ukrývá na levém boku přístroje, což by se mohlo zdát jako výhoda – není potřeba sundavat zadní kryt a vyjímat baterku. Xiaomi však okopírovalo od iPhonu i „zámek“ tohoto slotu – k SIM kartám a paměťovce se dostanete pouze se speciální sponkou, která je součástí balení, kterou musíte strčit do téměř mikroskopického otvoru a následně na ni zatlačit. Slot pak vyjede ven. K výměně SIMky nebo paměťovky tak potřebujete speciální záměčnické vybavení, což mě opravdu otravuje. Tento způsob s sebou přináší další velkou nevýhodu: záda telefonu nejsou odnímatelná, kvůli pouhé výměně baterky tak musíte navštívit servis.

Jste unaveni z nadbytečných aplikací, které nikdy nepoužijete a vůbec vás nezajímají? Budete si libovat, protože Xiaomi má pouze jednu jedinou: BeautyPlus, což je apka na úpravu obrázků a videí, zaměřující se na selfies – můžete si zde vylepšit svůj vyfocený obličej. Pobavila mě zde funkce „Follow us on Instagram“, což bych od apky na úpravu fotek nečekal. Co se týká aplikcí, je mobil opravdu oholen na dřeň. Dokonce mi zde chybí i jedna dnes základní funkce: nahrávání hlasu.

To, že mobil nemá žádné zbytečné aplikace, ovšem neznamená, že by byl ochuzen o spoustu vychytávek. Těmi nejvýraznějšími jsou dnes už standardní hotspot (možnost připojit se k netu z jiného zařízení přes váš telefon, který funguje jako wifi router), 2 různá prostředí (v podstatě dva různé uživatelské účty, které jsou zaheslované), nebo duální aplikace (2 zástupci k jedné aplikaci, v každém z nich můžete být přihlášeni k jinému účtu)

Tyto vychytávky, žádné zbytečné aplikace a stylový provokativně elegantní vzhled v kombinaci s velmi slušným foťákem a 32 GB pamětí ocení každý, kdo chce mít kus opravdu pěkného, moderního telefonu za rozumnou cenu. Nedivil bych se, kdybych ho viděl v rukou manažera, který nemá potřebu utrácet za zbytečně drahé přístroje. Pokud hledáte poměr cena:kvalita, právě jste našli jeden z mých tipů.

bloger Jirka

Já

Zpět do obchodu